Om oss

Bykrogen - En pärla full av gemyt

I den gamla stärkelsefabriken i Österslöv, utanför Kristianstad i Skåne, ligger Bykrogen. I rustik miljö erbjuder vi sedan 2001 fine dining, boende, vin- och matlagningsaktiviteter av högsta klass.  Här finner du restaurang, gästrum och konferensmöjligheter i lantliga omgivningar.

Bykrogen är för dig som sätter värde på livets goda och gärna unnar dig något extra. Vi lagar exklusiv mat med närproducerade råvaror. Välkommen till en pärla full av äkta gemyt!

Stärkelsefabriken som blev en mat- och vindestination

Det var här, i en gammal stärkelsefabrik från en svunnen tid, som drömmen om Bykrogen föddes. Stärkelsefabriken var under många år hjärtat i den lilla byn Österslöv, norr om Kristianstad. Genom årtionden fann generationer av familjer sin försörjning och stolthet här. På 60-talet tystnade maskinernas sus, och stärkelseproduktionen blev en minnesbild. Fabriken, som en gång var så full av liv, föll in i en törnrosasömn, och väntande på någon som kunde väcka den igen.

År 2000 började den gamla fabriken åter väckas till liv. Varje spik som slogs och varje mursten som lades var en hyllning till fabrikens arv, och en påminnelse om dess betydelse för byn. 18e maj 2001 markerade början på en ny tid, när Bykrogen öppnade, och liv och rörelse fyllde lokalerna igen.

Vår unika atmosfär blir din för en stund

Idag när du kliver in genom Bykrogens dörrar är du inte bara en gäst. Vår unika atmosfär blir din för en stund. Bykrogen är resultatet av kreativitet, hårt arbete, fantastiska medarbetare och en dröm som var för stark för att inte låta sig uppfyllas.

Välkommen in till Bykrogen, en mat- och vindestination, där varje måltid är en hyllning till säsongens råvaror och varje glas är ett firande av en resa som började för länge sedan.