Ledarna på Bykrogen med Kockakademi

Vår ledarskapsutbildning ger dig som är ledare färdigheter att kunna ta dina prestationer och din organisation till en ny nivå.

The Richard Nilsson Story och mötet med Sigge!

”Sedan barnsben har jag hållit på med musik, spelat dansbandsmusik i Tenox och covermusik i Undercover Band. Men eftersom far tyckte att jag skulle ha ett riktigt jobb också så blev jag murare hos Siab ett par år. Kämpigt med tidiga mornar, eftersom jag var ute och spelade på kvällarna. Sökte därför jobb på Värmebaronen, fick bli säljare på prov … det blev 18 år.

Har alltid haft en dröm om att starta ett pensionat eller liknande, fick nys om att den gamla stärkelsefabriken i Österslöv, som var ett ruckel, var till salu och köpte den för att börja mitt projekt. De flesta trodde att jag fått en knäpp men efter 18 år så rullar det på bättre än någonsin.

En av anledningarna till att både jag och Bykrogen mår bra är att jag 2014 träffade Sigge Nilsen, som efter att han varit vd på flera företag, sadlat om till att bli organisationskonsult för att hjälpa små- och medelstora företag i vardagen. Sigge hjälpte mig att förstå att jag inte kunde jobba alltid. Han hjälpte mig att delegera till min fantastiska personal som sitter inne med så mycket kunskap och ansvarstagande.

Ur detta samarbete kom idén om att det måste finnas fler företag häromkring som behöver nya verktyg och insikter för att driva sitt företag framåt utan att jobba ihjäl sig. Och samtidigt få ett nätverk för att kunna diskutera sina problem på samma nivå.

Så skapades vår ledarskapsutbildning för lokala ägarledda företag – Ledarna på Bykrogen – och jag var den första som gick den! Gör det Du också! Du kommer inte att ångra det!”

Hälsningar
Richard, bykrögare
Österslöv 2018-12-11

* * * * * * *

Dan Karlssons fantastiska omdöme om Ledarna på Bykrogen:

”Ledarna på Bykrogen är den bästa och mest utvecklande utbildningen jag gått.”

Genom åren har jag gått ett antal ledarskapskurser, men Ledarna på Bykrogen är den absolut bästa och mest utvecklande utbildning jag gått. Ahaupplevelsen infann sig efter ett par gånger. Allt blev så självklart men samtidigt så förbannat svårt. Svårt därför jag insåg att jag själv måste genomgå förändring, tänka om i många avseenden för att kunna utföra ett bra ledarskap.

Verktygen till både den egna förändringen och hur jag kunde bli en bättre ledare kom till mig genom utbildningens upplägg över tid. Genialt, två halvdagar – från lunch till lunch med övernattning – ca 1 gång i månaden under drygt ett halvår. Mellan utbildningstillfällena hinner saker och ting sjunka in, man får tid till att reflektera över sig själv och sin roll som ledare.

Man lär känna sina utbildningsledare och inte minst de andra deltagarna. Att tillsammans med dom få dela frågeställningar är minst sagt givande och lärorikt och en viktig del av utbildningen. Att under resans gång, upptäcka att man i sin vardag ”plötsligt” förändrat sig själv och sitt sätt att leda är mycket tillfredsställande. Och säkert också till glädje för mina medarbetare.

Som sagt, av erfarenhet, tror inte jag att man lär sig ett bra ledarskap koncentrerat till en halv eller veckas kurs. Av Ledarna på Bykrogen, Sigge & Co, får man en utbildning, en investering i sig själv och sitt företag – som jag nu själv måste förvalta och utveckla.
Dan Karlsson, DaCar AB
Hässleholm 2018-11-19

* * * * * *

Inspiration, dialog, utveckling och nätverkande

Ledarskapsutbildningen på Bykrogen är sex lunch-lunchmöten mellan lokala ledare. Varje träff genomförs som en dialog om ledarskap och organisationsutveckling. Förutom utbildningen nätverkar vi i det lokala nätverket samt får nyttig kunskap om mat och dryck. Den kompetens som finns bland deltagarna är centrum för dialogen i rummet. Tillsammans med kursledarnas inspiration hittar deltagarna nya perspektiv som stödjer den egna utvecklingen som ledare.

Vi ser på ledarskap som ett lärande – Vårt förhållningssätt är att varje ledare är en unik person som behöver skapa sin egen ledarmodell utifrån sin personlighet och situation. Den egna utvecklingen sker i dialogen med övriga deltagare. Därför blandas egen reflektion med gruppdialog och kursledarens inspiration. I dialogen utvecklas
kontakten och tilliten i rummet vilket ger förutsättningen för ett öppet och tryggt nätverkande – något som gör detta ledarskapsprogram unikt. Syftet är att de relationer som skapas ska hålla lång tid framöver och att deltagarna ska kunna använda nätverket i sitt företagande. Efter utbildningen bjuds grupperna dessutom in en gång om året till en gemensam nätverksträff för deltagare i “Ledarna på Bykrogen”.

Vid varje tillfälle fortsätter utbildningen in i matlagningsköket med matlagning tillsammans med Bykrogens kockar och vid en träff, mästerkocken Jan Boris-Möller. Där får ni kunskap i råvaror, dryck samt självklart matlagning. Ni lagar tillsammans olika middagar, allt från grillning till hälsokost. Vid något tillfälle får vi besök av dryckesexpert och lär oss mer om vin, whisky eller rom.

Nyfiken på att veta mer? Hör av dig så fort som möjligt, vi har bara 12 platser.

Läs mer om ledarna på Bykrogen Program 2019