Matlagning ett vinnarrecept för IFK Kristianstad

Matlagning ett vinnarrecept för IFK Kristianstad

IFK Kristianstad har vunnit SM-guld 2015, 2016, 2017 och 2018. Nu startar jakten på lagets FEMTE raka SM-guld. För att skapa ett vinnande lag har tränaren Ola Lindgren satsat på aktiviteter som svetsar samman spelarna.
– Att laga mat på Bykrogen skapar en god sammanhållning som är viktigt i ett lagbygge.

För fjärde året i rad har laget laddat upp med att laga mat tillsammans med en av Bykrogens duktiga kockar. En rolig och sammansvetsande aktivitet.

– Vi spenderar mycket tid tillsammans under säsongen och då är det viktigt att vi lär känna varandra på ett mer personligt plan. Handbollen är ständigt närvarande så vi försöker bryta av med en annan aktivitet, som gemensam matlagning.
Under de fyra senaste åren, som har varit framgångsrika, har IFK Kristianstad besökt Bykrogen i Österslöv för att svetsa samman laget och utvecklas som grupp med hjälp av matlagning. Spelarna lagar tillsammans mat till hela laget samt ibland även till respektive.

– Det har blivit en tradition som förhoppningsvis håller i sig. När jag spelade i landslaget under Bengt Johansson lagade vi en gång mat tillsammans, men det var i ett skolkök och går inte jämföra med Bykrogens proffsiga kök. Aktiviteten är väldigt uppskattad bland spelarna.

Även om matlagningen är en rolig och avslappnad aktivitet finns det enligt Ola Lindgren moment i aktiviteten som påminner om prestationer inom idrotts- och företagsvärlden.

– Precis som i ett lag under en match har alla i köket olika uppgifter för att helheten ska fungera. En grupp gör förrätten och i den gruppen delas arbetet upp i mindre uppgifter. Det krävs verkligen att alla bidrar och löser sin uppgift, vilket skapar gemenskap som är så viktigt för ett lagbygge, säger Ola Lindgren.

Vi på Bykrogen önskar Ola Lindgren och hans mannar ett stort lycka till.

Text av Pierre Eklund