Jessie Sommarström - gästkock 24 och 25 mars 2023

JESSIE SOMMARSTRÖM – GÄSTKOCK
fredagen 24/3 & lördagen 25/3 2023 kl 18.00
Jessie – vinnare av ÅRETS KOCK 2022

Äntligen en kvinna överst på pallen igen. Det var 34 år sedan sist!
Tävlingen Årets Kock startade 1983. Jessie Sommarström är andra kvinnan som vinner någonsin,
Kristina Petterson vann 1988.

Jessie arbetar idag som kreativ ledare för Urban Deli. Ett företag som är en restaurang, en matbutik och en saluhall och finns på flera ställen i Stockholm. Deras motto är att maten ska vara god för smaklökarna och ha tagits fram på ett sätt som är gott för människor, djur, miljö och klimat – utan onödigt resursslöseri.

”Mitt konstanta fokus är att arbeta med bra och hållbart producerade råvaror.
Det är min största utmaning att utvecklas inom det.
Jag vill förändra och förbättra framtidens matlagning med hållbara val.”
säger Jessie när hon intervjuas efter sin vinst.

Jessie arbetar också med Axfoundation, som är en fristående, icke vinstdrivande verksamhet
som arbetar konkret för ett hållbart samhälle.

Jessie kommer att komponera en 10-rätters avsmakningsmeny som hon tillagar tillsammans
med våra
duktiga kockar.
Bykrogens kompetenta sommelierer, Philip & Fredrik, tar fram ett perfekt vinpaket till denna meny.

Det blir två spännande kvällar hos oss på Bykrogen!


10-rätters avsmakningsmeny à la Jessie Sommarström

dubbelrum & frukost
2855 kr per person
(tillägg enkelrum, 400 kr)

10-rätters avsmakningsmeny utan logi
2190 kr per person

Antalet gäster är begränsat.
OBS! Förköp – Boka på info@bykrogen.nu